Читај ми!

Исплаћена одштета Авганистанцима

Породицама 17 авганистанских цивила, које је убио амерички војник Роберт Бејлз, исплаћено по 50.000 долара одштете, док је свака рањена особа добила по 11.000 долара.

Сједињене Америчке Државе платиле су по 50.000 долара одштете за сваког убијеног авганистанског цивила у масакру који је почетком марта починио амерички војник у околини града Кандахара.

Породице 17 убијених примиле су јуче новац у канцеларији гувернера провинције Кандахар, потврдио је члан провинцијског савета Ага Лалај и додао да је свака рањена особа у масакру добила по 11.000 долара, пренела је агенција АП.

Средства је обезбедила Америчка војска, рекли су званичници, додајући да су амерички војни официри, представници локалне самоуправе и племенске старешине били присутни на церемонији.

Наредник америчке војске Роберт Бејлз (38) који је, наводно доживео нервни слом, напустио је војну базу око три сата иза поноћи 11. марта у провинцији Кандахар и ушао у три оближње куће у селу Алкозај у дистрику Панџавај и пуцао на Авганистанце које је затекао.

Убио је деветоро деце и три жене од укупно 16 жртава те ноћи и запалио тела неких убијених. Од последица рањавања касније је једна особа преминула.

Амерички наредник се сада налази у војном затвору Форт Ливенворт у Канзасу на средњем западу САД-а, где се очекује да, после окончања истрага, буде подигнута оптужница за један од најтежих злочина који је починио неки припадник међународних снага у Авганистану.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара