Читај ми!

Свађа због бензинске пумпе

Становници ариљског насеља Рашкова Бара противе се одлуци свог комшије да изгради бензинску пумпу, јер страхују за властиту безбедност. Власник пумпе има све потребне дозволе и не жели да одустане од изградње.

Дугогодишњи добри комшијски односи у ариљском насељу Рашкова Бара прекинути су када је Радојица Рајевић почео да, уз свој пословни објекат, гради и бензинску пумпу.

Иако за градњу има потребне грађевинске дозволе, комшије страхују за безбедност због постављања цистерни у непосредној близини кућа. Бесане ноћи Ивана Стојадиновића и Бобана Радовића, чије су куће најближе локацији за две цистерне које ће снабдевати горивом и гасом пумпу, почеле су летос са њеном изградњом.

"Ако су вама цистерне уз кућу, на нека четири метра, ви не можете спавати мирно и мислити да је безбедно", каже Бобан Радовић.

Они сумњају и у веродостојност грађевинске дозволе која садржи све законом прописане мере заштите.

Због сагласности на Студију о утицају на животну средину тужили су општину, која је због тога, својевремено, и прекинула поступак издавања грађевинске дозволе, на шта се инвеститор жалио другостепеном органу, Министарству за просторно планирање.

Начелница Општинске управе Ариље Биљана Аћимовић истакла је да је другостепени орган донео решење у коме се наводи да је првостепени орган погрешио што је прекинут поступак и да ће они наставити започети поступак, јер је инвеститор већ доставио сву потребну документацију за издавање грађевинске дозволе.

Међу потребном документацијом за добијену грађевинску дозволу је и пројекат заштите од пожара, одобрен од ужичког одељења МУП-а за ванредне ситуације, чија ће реч бити пресудна и при добијању употребне дозволе.

"Када инвеститор буде тражио употребну дозволу, полицијски службеници Одељења за ванредне ситуације мораће да изађу на лице места и да се увере да ли је инвестиционо-техничка документација на терену спроведена онако како смо је дали у решењу", каже Зоран Милојевић, начелник Одељења за ванредне ситуације МУП-а у Ужицу.

Жалећи због неспоразума са комшијама, Радојица Рајевић каже да се не би упуштао у овакву инвестицију без дозвола надлежних институција, као и да ће се током изградње придржавати свих мера прописаних законом.

Његове комшије не оспоравају потребу за пумпом у насељу, али са, како кажу, цистернама постављеним даље од њихових кућа за шта ће бити меродавна судска одлука у њиховом спору са ариљском општином.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво