Читај ми!

Гужва око коридора

Стручни скуп у Лесковцу на којем се очекивала упоредна анализа пројекта спорне деонице Коридора 10 кроз Грделичку клисуру, протекао без квалификоване размене мишљења. Град ће се борити за промену плана изградње петље код мотела Предејане, рекао је градоначелник Слободан Коцић.

Уместо упоредне анализе урбанистичког решења из Идејног пројекта деонице ауто-пута кроз Грделичку клисуру код Предејана, на основу којег је већ расписан тендер за извођаче радова и решења о измени који је сачинио сабраћајни институт ЦИП, а које не предвиђа пробијање тунела и јефтиније је за 10 милиона евра, стручни скуп у Лесковцу претворио се у фарсу.

Нико од позваних надлежних министара и директора јавних предузећа није се појавио на скупу. То је изазвало огорчење председника скупштине града Живојина Стефановића који је, на основу одлуке одборника на последњој седници скупштине, и сазвао састанак.

"На основу разговора које сам имао, уверен сам да је позваним министрима и директорима јавних предузећа, као и инжењерима из ЦИП-а долазак у Лесковац забранио државни", рекао је Стефановић. "То је невиђено и непримерено."

Грађани Предејана револтирани су посебно због тога што није дошао ни министар Оливер Дулић, који је прошле године проглашен за почасног грађанина Лесковца.

Драган Савић, председник МЗ Предејане, каже да је Дулић, уместо да разуме и штити интересе Лесковца, постао главни кочничар његовог развоја.

Град ће наставити да се бори за промену плана изградње петље код Предејана

Градоначелник Лесковца Слободан Коцић пред новинарима је изнео став да, пошто је расписан тендер који подразумева изградњу тунела, граду не преостаје ништа друго него да се бори за промену плана изградње петље код мотела Предејане, што је могуће без велике правне процедуре:

"У току изградње ауто-пута могуће је променити план и ја ћу се максимално залагати да мотел Предејане има што повољнији прилаз. Ово није заштитиа интереса власника мотела већ заштита интереса становника Предејана и свих запослених у мотелу који је једини привредни објекат у овом крају који ради."

Слободан Коцић је истакао да су речи председника скупштине о односу републичког руководства према Лесковцу  - прејаке, и да ни он лично ни Демократска странка нису за блокаду ауто-пута.

Сада су на потезу одборници Скупштине Града који ће се о даљим потезима у решавању овог проблема изјаснити на следећој седници, најкасније до 20. децембра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије