Читај ми!

Превентивни преглед ђака

Ученици две прокупачке школе, чија се наставница разболела од туберкулозе, биће прегледани како би се отклониле све сумње. Прегледом је утврђено да сe нико од запослених, који су били у контакту с колегиницом, није разболео.

Ученици прокупачке гимназије и Основне школе "Никодије Стојановић Татко" проћи ће превентивни преглед, због тога што је њихова наставница енглеског језика оболела од туберкулозе.

Превентивни прегледи запослених, који су били у контакту са колегиницом у основној школи, показали су да нема разлога за бригу, јер ништа не указује на то да се болест проширила.

Међутим, да би се отклонила свака сумња, у школи је донета одлука да се прегледају сви ученици. Прегледи ће бити обављени у току ове и следеће недеље.

Према речима лекара у прокупачкој болници, мала је вероватноћа и да је наставница ђацима пренела ову болест, али то треба да потврде и додатни прегледи.

Ђацима првацима биће урађене туберкулинске пробе, рекла је Јелена Пантовић, ПР Здравственог центра Топлица: "Гимназијалцима ћемо сликати пућа и очитати рендгенске снимке."

Она је потврдила да међу наставницима нема ниједан нови случај туберкулозе.

У последње две године, у Топличком округу забележена су 43 случаја туберкулозе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара