Узимали, давали

Пуковник у пензији Златомир Пешић недавно је добио највише признање Удружења војних пензионера Србије, због резултата које је огранак тог удружења за Јабланички округ постигло у протеклом периоду. Међутим, признање му је недуго затим одузето, и Пешић је примљену плакету вратио.

Вест да је пуковник у пензији Златомир Пешић добио Плакету - највише признање републичког Удружења војних пензионера никог није изненадила у лесковачкој организацији, јер војни пензионери Јабланичког округа имају само речи хвале за свог председника.

Пуковник Пешић за десет година рада знатно унапредио рад Удружења, штитећи интересе својих чланова и њихових породица - од успешног решавања проблема неусклађености пензија, до решавања стамбених проблема и пружања једнократне новчане помоћи.

Све који Пешића познају запањила је вест да је, недуго после доделе плакете, републички одбор одлучио да пуковнику Пешићу одузме то признање. То је објашњено процедуралним разлозима.

Пуковник Златомир Пешић, који је плакету већ вратио, истиче да га ова одлука није много погодила, јер је већ одавно у отвореном сукобу са  руководством републичког Удружења војних пензионера.

"Ми у Удружењу војних пензионера за Јабланички округ све радимо волонтерски, док они у Београду за то добијају не мала средства", истиче Пешић и додаје да не разуме расипничко понашање колега у руководству републичког удружења. "Због тога сам са њима ушао у отворени сукоб, и зато ми је плакета одузета."

"Ово је невероватно и несхватљиво", каже Будимир Станковић, благајник Удружења војних пензионера у Лесковцу. "Израда те плакете је коштала, ми смо за нашег председника гласали, и сада испада да се неко овако поиграва са озбиљним људима."

Удружење војних пензионера Јабланичког округа има скоро 600 чланова, и најмасовније је у Србији. И поред тога, они немају свог представника у републичком одбору. Војним пензинерима Лесковца овакав однос је несхватљив, али то их неће осујетити у настојањима да стално унапређују рад и штите своје интересе. Признања и похвале им за то нису потребни.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво