Читај ми!

Дворац за Ангелину

Шестогодишња Ангелина Јовановић и њена бака Светлана, из Горње Трепче код Чачка, добиле су нови, комплетно опремљен дом, захваљујући помоћи која је стизала после емитовања приче на РТС-у и на нашем сајту.

До ове јесени, Ангелина је са својом баком живела у трошној кући, без купатила и основних услова за живот. Са нестрпљењем, али и много радости чекала је дан када ће се поиграти у својој соби.

"Имам најлепшу кућу у свету", каже с осмехом шестогодишња Ангелина Јовановић. "Ова кућа личи на дворац, највише волим куће, а не волим да неко нема кућу."

Осмех и радост шестогодишња Ангелина не може да сакрије, јер коначно има свој дом. Монтажна кућа од 55 квадратних метара подигнута је за пет дана, а врло брзо је и комплетно опремљена.

"Кад смо видели о чему се ради, са задовољством смо одлучили дапомогнемо", каже Милан Милетић из Српских кабловских мрежа. "Издвојили смо 30.000 евра за изградњу куће и опремање."

Доброчинство је једино благо које се увећава давањем

Ангелина и њена бака су само једна од породица које помаже чачанско Коло српских сестара.

"Доброчинство је једино благо које се увећава давањем, а доброта је оно што носимо са собом", подсећа Бојана Јакшић, из Кола српских сестара.

Судбина девојчице из Горње Трепче покренула је и окупила људе који су пожелели исто: да јој омогуће срећно детињство.

Милан Плавшић живи у Швајцарској, а причу о Ангелини видео је на телевизији: "Одлучили смо да јој помажемо докле год будемо могли, можда све док будемо живи, и док она не стекне неку самосталност."

Како би Ангелина имала сигурну будућност, донатори су обезбедили да кућа и све што је овом акцијом обезбеђено буде њено власништво.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се