Читај ми!

Какви то лопови краду од гладних

Мотел на периферији Кикинде, у којем се припремају оброци за народну кухињу, на сталној је мети лопова. Да би спречила отимање јединог оброка корисника народне кухиње, локална самоуправа донела је одлуку о пресељењу у зграду старог Интерната.

У Кикинди се, у организацији Црвеног крста, топли оброци Народне кухиње припремају у објекту некадашњег мотела на периферији града. Пошто је без икаквог обезбеђења, објекат је често на мети лопова, а корисници остају без јединог дневног оброка.

Кроз проваљене рупе у зиду и разваљене решетке лопови су украли веш-машину, кварцну пећ, лонце за кување, чак и два спреја за муве.

Корисници народне кухиње су више него огорчени: "То је срамота! Ми живимо од те кухиње и немамо друга примања. Овде колико-толико добијамо да једемо...  још и то да краду."

Топли оброк нису добили ни пре неколико дана, када су непознати починиоци покушали да украду бакарни кабл са трафо-станице која струјом напаја мотел. Пошто је у питању високонапонски кабл јачине 20.000 волти, радници "Електровојводине", који су поправили квар, могли су само констатовати да су лопови имали више среће него памети.

Да би заштитила вредну опрему и спречила даље отимање од гладних, локална самоуправа донела је  одлуку о пресељењу народне кухиње.

"Добили смо простор у згради старог Интерната, која се сада припрема и преселићемо се ових дана", каже Аранка Фелбаб, секретар Црвеног крста. "Надам се да ћемо, на велико задовољство и корисника и запослених, сада ажурније, професионалније и лакше радити."

У Кикинди се топли оброци дневно припремају за 500 корисника, док њих 400 добија пакете с храном. У Црвеном крсту очекују да ће Народна кухиња догодине добити више средстава, па ће бити у могућности да нахрани и оне који су на подужој листи чекања.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво