Читај ми!

Вински путеви

Рурални, културни, планински, наутички и вински туризам реалне су могућности Тимочке крајине. Вински пут од Жупе преко Књажевца и Зајечара преко Рајачких и Родовачких пивница у неготинској општини многи сматрају својом шансом.

Изградња винског пута у Тимочкој крајини нова је шанса за развој туризма. У Регионалној привредној комори Зајечар сматрају да је формирање кластера у области туристичке понуде добра формула за тржишно надметање:

"Оно на чему се интензивно ради, осим едукације наших људи који се баве туризмом, јесте и креирање једног заједничког туристичког производа који ће се прво тестирати кроз пробне туре са туристичким пословницама и медијима, а потом ће се дати у продају."

Регионална агенција за развој организује промоције туристичке понуде Источне Србије у земљи и иностранству. Аустријанце и Словенце је, како кажу,  највише занимао културни и вински туриза, вински путеви и Дунав.

Вино би могло бити заједнички стратешки производ у туристичкој понуди Тимочке крајине. Село Рајац у неготинској општини, има стотинак подрума од камена пешчара, где је бурад већ пуна од овогодишње бербе. Породица Јовић из села Потркање код Књажевца, само ове године произвела је 40.000 литара вина.

Међутим, да би туризам у Тимочкој крајини постао профитабилна економска грана, потребно је да се изграде много бољи путеви.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво