Читај ми!

За срећније детињство

Штићеници јединог дневног боравка за особе са инвалидитетом "Сунце" у Водицама код Прокупља од сада ће више времена проводити у игри, на отвореном.

У склопу хуманитарног пројекта "Велико срце" фондације Ане и Владе Дивца, у селу Водице надомак Прокупља, изграђено је игралиште за штићенике дневног боравка за особе са инвалидитетом.

За Нину, Јелену и још петнаестак њихових другова дан проведен у дневном боравку од сада ће бити много лепши. Наташа, штићеница "Сунца" каже да јој је овде лепо, јер раде вежбе и играју се лоптом, што им много значи.

Тројан Милић, отац једне од штићеница каже да се доста урадило да деца могу комотније да се осећају у природи, да се друже, опусте и да се њихов свет употпуни.

"Они воле физичке активности па редовно радимо вежбе", каже Светлана Младеновић, васпитачица. "Задовољни су и мислим да им је потребно све ово што се сада ради. Захваљујући новом игралишту штићеници Сунца ће више времена проводити на отвореном што ће много допринети њиховом бољем здрављу."

Владе Дивац је истакао да свако може на неки мали начин да промени своју средину у позитвном смислу: "Када видите, као овде, децу са посебним потребама свакако да можете да нађете начин да им помогнете."

Председник Удружења дистрофичара Топлице, Драган Петровић такође је нагласио значај овог пројекта за здравље и развој деце са посебним потребама, а председник општине Прокупље Милан Арсовић је додао да је ово само још један, у низу пројеката које ће посветити овој деци.

Када буде завршен, комплекс "Сунце" угостиће и децу која похађају специјалну школу, а врло брзо овде ће бити отворен и центар за развој локалних услуга социјалне заштите.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се