Читај ми!

Панчево: Рад на 40 степени поред роштиља

Лети, када су велике врућине, осим радницима на отвореном, тешко је и онима који раде крај ватре и пећи – у кухињама, пекарама и киосцима где се прави роштиљ.

Киоск брзе хране у центру Панчева постоји већ 30 година и има многобројне муштерије. Ту су редовни гости, а стално долазе и нове генерације. 

 

Један од разлога је поверење које имају у сталне раднице – Сузана Милановић и Дара Робић ту су већ годинама.

Посла има пуно, ретки су тренуци предаха, а посебно је тешко лети, када спољне температуре које достижу и 40 степени само повећавају врућину крај ионако врелих роштиља.

"Ми смо климатизовани. Имамо климе, нама не значи ништа ова јака врућина. Иако врућина избија од роштиља, ми смо навикли. Годинама радимо то већ", каже Сузана.

После толико година, кажу, престају и да осећају високу температуру.

"Нама је чак лепше унутра, него напољу", истиче Дара.

Иако овај посао не изгледа нимало лак, Сузана и Дара кажу да га воле и да су само то цео живот радиле. О нечем другом ни не размишљају. Све је, кажу, ствар навике, воље и искуства.

“Само ко воли да ради, ко је одговоран. Није лако јер је у питању храна, није то као да продајеш новине, па не размишљаш ни о чему, поготово на овим температурама", напомиње Дара.

Вредне Панчевке викендом раде и трећу смену. Иако врућине тада мало попусте, и даље је напорно. Обави се задатак, а онда креће нови радни дан и нове обавезе.

петак, 25. јул 2025.
32° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом