Колико је Лозница зарадила од стадиона

Прошлонедељна уткамица финала Купа Србије у фудбалу у Лозницу је довела на хиљаде навијача. То је била прилика да локални привредници додатно зараде. На новоизграђеном стадиону "Лагатор" у четвртак се игра још један првенствени меч са тимовима из Инђије и Панчева, а угоститељи се увелико спремају за дочек нових гостију.

Више од осам хиљада навијача из целе Србије по први пут је у Лозници гледало меч Супер лиге у фудбалу. Угоститељски објекти на дан меча забележили су двоструко већ профит.

"На дан одржавања утакмице је била незапамћена гужва, морали смо да уносимо додатне столове и столице и да ангажујемо додатну радну снагу", рекао је Саша Дерикућа, конобар.

Посла је било и за привреднике у Бањи Ковиљачи.

"Свакако изградњом стадиона да је Лозница и њена околина, као и Бања Ковиљача добила нови вид туризма, односно спортски туризам. Сам догађај, као што смо имали утакмицу Црвена Звезда - Војводина сви капацитети хотелски су били попуњењи како код нас тако и у другим хотелима“, наводи Марија Николић, менаџер хотела у Бањи Ковиљачи.

Улагање у спортску инфраструктуру за Лозничане ће и даље бити један од приоритета, јер је, тврде, спорт одавно престао да буде само забава.

"Сада је то озбиљна привредна грана. Од момента кад је објављено да се утакмица игра на Лагатору целокупна српска јавност не само спортска, говорила је о Лозници“, истиче Дејан Сталовић, градски менаџер. Додаје: „Наравно осим промоције ту је био и читав низ других користи за наш град, сви смештајни капацитети били су попуњени, а велики број људи из Београда, Војводине, Републике Српске и широм државе који су дошли у наш град утицали су да угоститељаки, услужни и продајни објекти раде свој максимум."

Уз фудбалски стадион и спортску дворану Лагатор у истоименом лозничком насељу у току су радови на изградњи атлетског стадиона и изради пројекта за затворени олимпијски базен чиме ће тај град постати један од ретких са комплетном спортском инфраструктуром.

петак, 14. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије