"Амаркорд": После изложби у светским метрополама, рок фотограф Брајан Рашић и пред краљевачком публиком

Фотограф Брајан Рашић је за 4 деценије сарађивао са већином планетарних музичких звезда и готово да нема новина које нису објавиле неку његову фотографију. На изложби "Амаркорд", део опуса, до 4. јуна могу да виде и Краљевчани.

Моје љубави, та два спорта, под знацима навода, фотографија-музика, то се некако спојило и постао тај мој животни пут. И то веома успешан од 1979. када се преслио у Лондон. Између осталих, пред објектив су му стали Пол Макатрни, Дејвид Гилмор из Пинкфлојда, Дејвид Боуви, Стинг, Роби Вилијамс, група Колдплеј, Ејми Вајнхаус, Ријана, Тејлор Свифт. На концерту на Копакабани 2006. пред два милиона људи био је званични фотограф Ролингстонса.

“То је као нестварна прича. Ја чак имам и официјални албум Роллинг Стонса са мојом насловном страном са тог концерта што је просто невероватно”, каже фотограф Бранислав - Брајан Рашић.

Да може испочетка, каже - био би продорнији, не би чекао да га позову. Највише жали што је пропустио период када су стварали Џими Хендрикс, Џенис Џоплин, Џим Морисон. Најпоноснији - што је сарађивао са Френком Синатром.

“Због песама и због комплетног живота, он ми је некако, не знам да ли је узор, али имам можда највеће поштовање. А ово остало је све рок eнд рол”, објашњава Рашић.

Почео је да би бесплатно улазио на концерте, завршио са каријером која му је обезбедила квалитетан живот. Само интернет платформа „Гети" продаје више од 100.000 његових фотографија. Невероватно звучи данас када је хиперпродукција и фотографа и фотографија и када понашање музичких звезда није као што је било.

“Ја кад сам радио фотографију, ми смо сарађивали, ти бендови, људи, појединци, јер се знало - ми радимо њима промоцију. Данас то више нико, више воле да их не сликаш него сликаш, сви те шаљу на тај миксер. Ја нисам из те приче, тако да мало сам се повукао”, додаје Рашић.

Каже - има и изуетака. Доказ је и фотографија уметнице чија светска турнеја има највећу зараду свих времена.

 

 

 

недеља, 16. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије