Спортска надметања суботичких гимназијалаца за помоћ болесној мајци њихове другарице

Четрдесет петогодишња Суботичанка Мирјана Крнајски болује од мултипле склерозе. Досадашње лечење у домаћим здравственим установама није дало очекиване резултате, па су јој неопходна средства за терапије у иностранству, како би проходала. Због тога су се у Гимназији коју похађа њена кћерка, ангажовали да помогну.

Ученици и наставници суботичке Гимназије организовали су спортска надметања у дворишту школе како би скупили новац за помоћ мајци њихове школске другарице:

„Ситуација се драстично погоршала 2020. године, негде од периода короне, од када је Мирјана Крнајски у инвалидским колицима. Да би поново проходала, неопходан је третман матичним ћелијама који се ради у Москви и потребно је сакупити 50.000 евра до 20. маја. До сада је сакупљено око 25 процената потребних средстава, али чини све да јој помогнемо и сакупимо остатак средстава", наводи Сања Бајић, професорка српског језика и књижевности, у суботичкој Гимназији.

Ученици су бацали тројке на кош, шутирали на гол са повезом на очима, играли шах и обарали руке, све у циљу да покажу солидарност и пруже подршку породици која се бори са тешком болешћу.

„Пријавио сам се да шутирам тројке, а мотив је да помогнем другарици, породица треба да се чува, здравље је најбитније", каже учиник. Његова другарица додаје: „Ми на неки нама занимљив начин желимо да помогнемо нашој другарици и њеној мами, да се боље осећају и да гледамо сваки дан њихов осмех." Да помогне жели и ученик који учествује у брзом шутирању тројки: “Надам се да ћемо да успемо да прикупимо довољно средстава да бисмо помогли.”

И друге суботичке школе најавиле су хуманитарне акције за Мирјану Крнајски. Популарни суботички певач Небојша Војводић у суботу поподне ће на градском тргу приредити улични концерт, а донације су намењене оболелој суграђанки. Сви други који могу и желе, најбрже ће помоћи слањем СМС поруке 1652 на број 3030.

понедељак, 20. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара