Читај ми!

Пирот: Промоција олимпијских вредности

Министарство просвете и Олимпијски комитет, реализују пројекат промоције олимпијских вредности у школама широм Србије. Једина школа из Пирота, која учествује у овом пројекту је школа за децу са сметњама у развоју „Младост“.

Прескочити олимпијске кругове, убацити лоптице и обојити симболе олимпизма, то су игре које доприносе вежбању моторике, комуникације и социјализације. Ученицима школе „Младост“, у овим играма помагали су и другари из вртића.

“Наша деца се врло радују оваквим стварима. Све што је ново и све што је прилагођено њима је врло значајно. Те вредности, као такве су пријатељство, поштовање, изузетност, на чему ми инсистирамо кроз различите активности”, каже Тина Митровић-Петровић, дефектолог школе „Младост“.

Школа „Младост“ има пеко осамдесет ђака. Да би лакше савладавали образовни програм, очекују и отварање дневног боравка.

“Да дневни боравак буде у оквиру школе, где ће радити стручњаци које деца познају, а и они њих познају, знају шта је њима потребно”, истиче Весна Тодоровић, директорка школе „Младост“. Додаје: „Ту могу да раде различите активности, да деца буду много дуже времена у школи и под надзором, а са друге стране и да се раде неки производи, који ће бити под покровитељством града”.

Олимпијски дух, приказан кроз дечију игру, шири радост, пријатељство и толеранцију. Баш о томе, деца уче одрасле, а не они њих.

среда, 01. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво