Старине и музика чачанског наставника у пензији

Радован Танасијевић, познати чачански наставник и музичар, пензионерске дане проводи у родном селу. Уз песму одржава домаћинство предака.

Живот му је обележила музика. Радни век Радован Танасијевић провео је као наставник музичког. Као успешни хоровођа разноврсним програмима са ђацима је наступао и ван Србије, освајао награде.

“То задовољство које видиш из загрелих дечијих очију не може ничим да се надокнади. Ја сам имао среће највише сам радио у основној школи Танаско Рајић у Чачку па сам имао добре генерације које су мене волеле и ја њих и да сам постизао заиста сјајне резултате”, каже Радован Танасијевић, наставник и музичар у пензији.

Уједно је више од четири деценије са оркестром наступао свуда по свету. Певао и свирао на бројним догађајима, прославама, у телевизиским емисијама уживо, на снимању филма.

“То каже она песма - све било је музика - и рад са децом и ова естрадна музика све може да се уклопи у музику, једно друго је прожимало и чинило ме и срећним и уморним, али на крају резултанта је - задовољним”, наглашава Радован Танасијевић.

Пензионерске дане Радован Танасијевић проводи у Горњој Горевници пажљиво негујући успомене и старине за које је везан. Скоро век стара кућа и вајат из 1865. увек су га враћали родном месту.

“Моја ова авлија, моје небеса изнад мене, моја шљива, моја каисија коју дан данас негујем и од њих правим те лепе ракије за мене и моје пријатеље, дакле свуда је лепо проћи, али кући доћи и увек сам долазио и пољуби моју капију улазну од авлије и плачем од среће што сам ту”, наводи овај наставник у пензији.

А у дворишту Танасијевића, чачанске музичке легенде често одзвањају звуци тамбуре.

И поново би када би морао да бира, Радован тврди, изабрао исти пут. Да буде наставник и музичар.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво