Почела реконструкција моста на Гарашком језеру, веза са Ибарском магистралом и ауто-путем

После пет деценија, почела је реконструкција моста на Гарашком језеру код Аранђеловца. Због оштећења, мост је од маја 2022. године само делимично коришћен, а однедавно је потпуно затворен за саобраћај. Мост повезује Аранђеловац са Ибарском магистралом и ауто-путем „Милош Велики". Уз реконструкцију моста, у току је асфалтирање алтернативне обилазница око језера.

Мост је обнављан неколико пута, али није био затваран за саобраћај. Садашња реконструкција обухвата поправку главне конструкције, носача на стубовима, исправљање саобраћајнице и одводњавање. Преко овог моста мештани Гараша, Јеловика и Босуте најбрже стижу до Аранђеловца.

„Овај мост је заиста дотрајао, заслужује реконструкцију, морали смо да направимо једну обилазницу како би омогућили нашим суграђанима да дођу до своја три села. Ово је велики пројекат за нашу општину“, рекао је Бојан Радојевић, председник Општине Аранђеловац.

Обилазница, дуга два километра, направљена је 2022. године, али је тај макадамски пут прилично оштећен током поплава. У току је асфалтирање, међутим, мештани са нестрпљењем ишчекују завршетак радова на мосту, како би, поново, краће путовали.

„Путеви Србије" надлежни су за радове на мосту, који је дуг 144 метра, широк 8 и по метара и са обе стране има пешачке стазе. Влада је за реновирање издвојила 160 милиона динара, а очекује се да ће све бити завршено до краја лета.

 

среда, 29. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије