Шабац: Меморијални турнир у стоном тенису, сећање на Мирослава Павловића

Стонотениски клуб "Ас" из Шапца организовао је Први меморијални турнир, у знак сећања на колегу Мирослава Павловића, који је изненада преминуо прошле године.

Са рекетом у руци за стонотениским столом раличите генерације. Мечеви узбудљиви и неизвесни, а повод окупљања - најважнији.

“Велика ми је част што сам део овог турнира, да увеличамо, у Мирослављеву част. Један мали део, који ће, надам се постати традиционалан, и да ће у будућности бити што више играча. Мирослав је много учинио за стони тенис? Па јесте Стонтеинском клубу АС. Био је Један од иницијатора, и увек ту је био да помогне. Жао ми је што нас је напустио, али овим турниром, наставиће да живи”, каже Митар Паликућа, стонотенисер паралаолимпијац.

Уз сениоре и рекреативце и млади стонотенисери који су будућност овог спорта. На турниру, и играчи из суседних земаља.

“Тренирам већ 10 година активно стони тенис. Данас сам испао у финалу. Битно је дружење, зато смо све сви окупили”, наводи Никола Андрић, из Стонотениског клуба АС Шабац.

Бојан Џиновић, победник турира каже да је у Стонотениском клубу АС од 2018. Истиче: “Мирослав нам је много значио кад играмо неке мечеве. Давао нам је веома корисне савете, подржавао нас, критиковао кад не иде како треба”.

Петар Благојевић, из Бијељине игра стони тенис дванаест година: “Био сам у млађим категоријама првак државе, Босне и Херцеговине, и Републике Српске. У Шапцу нисам први пут, био сам већ пар пута, овде су ми драги пријатељи”.

Мирослав Павловић, био је један од оснивача Стонотениског клуба АС, који постоји више од две деценије, и има око 30 активних чланова.

“Био је човек који је анимирао младе играче, децу. Нас рекреативце. Окупљао нас је све у сали која је пракитчно била његова друга кућа”, наглашава Александар Ранковић, председник Стонотениског клуба АС Шабац.

У 5 категорија у Шапцу се надметало 80 играча. Од медаље и пехара, учешће и сећање на колегу, свима је било важније.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво