Како је у Лозници птић Срећко постао кућни љубимац породице Севић

Пре годину дана породица Севић из Лознице успела је да спаси напуштеног птића који се излегао на њиховој тераси. Тај птић, данас је голуб по имену Срећко који ускоро слави први рођендан у дому у којем га сматрају за члана породице.

Из жеље Севића да малом, изгладнелом птићу помогну да преживи, настала је ова необична прича. Њихова упорност и његова воља за животом довели су до тога да је Срећко данас голуб који поносно лети у стану на трећем спрату. Питом је, кажу, и дружељубив, али је и задржао и особине дивље птице.

"Ми смо мало преуредили кућу, немам цвећа зато што је свака саксија преврнута, воли мало да чепрка, мисли да ће наћи глисте или тако нешто”, наводи Драгица Севић, из Лознице.

Из стана Срећко је изашао само два пута: једном на породични одмор на Златибор, а други га је, кажу, сатима по граду тражио цео комшилук. Потрага је успешно завршена, али су Севићи схватили да се на слободи Срећко не сналази. Док не надју трајно решење за његов случај, веза између њих је све јача.

"Понекад мој син каже, па ти њега волиш више него мене, па не волим га више него тебе већ си ти мало порастао па ми се измигољиш, а Срећко воли да му тепам и да му причам", прича Драгица Севић, из Лознице.

"Мени су откривене ноге и онда некад крене да ме кљуца и ја се одмах пробудим и устајем из кревета. Срећко је добар будилник. Више не користимо телефон", истиче Василије Севић, из Лознице.

Као поклон за први родјендан Срећко би требало да добије своју просторију на тераси које се Севићи одричу у његову корист.

 

уторак, 21. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара