Одбојкаши "Дубочице" у Суперлиги

Одбојкаши Дубочице пласирали су се у Суперлигу Србије, што је њихов највећи успех у историји. Лесковчани су у првој лиги остварили изузетан низ победа, а најважније је то што је одбојка за кратко време постала један од најпопуларнијих спортова. Стопама својих колега иду и одбојкашице Дубочице.

Двадесет једна победа у 22 утакмице. На крају спектакл пред својим навијачима и више него заслужено славље за највећи успех клуба основаног пре 32 године улазак у супер лигу Србије. А до оваквог успеха одбојакши Дубочице нису дошли лако ни случајно. Ово је резултат процеса који траје 10 година. Требало је селектирати играче из сопствене школе, довести права појачања и направити праву хемију у екипи.

“И кад је добро и кад је лоше и када смо се на тренинзима нервирали и када су морали мене да истрпе били су упорни, истрајни, веома вредни и на крају та њихова хемија је одлучила”, истиче Марјан Николић, шеф стручног штаба ОК Дубочица Лесковац.

У супер лиги наравно неће бити лако али одбојкаши Дубочице не планирају да играју само епизодну улогу.

Урош Булатовић, капитен екипе каже да су момци који су дошли са стране одушевљени градом, одушевљени условима, те су и изразили жељу да остану ту.

За кратко време одбојка је у Лесковцу постала један од најпопуларнијих спортова. У женском клубу тренира чак 300 девојака и девојчица, а одбојкаши и одбојкашице често тренирају заједно.

“Ми смо као једна породица ово нема у сваком граду да се види стварно радимо као једно”, наглашава Драган Мартинковић, шеф стручног штаба женске екипе ОК Дубочица.

Кристина Станковић, капитен женске екипе додаје: „Мислим да је то најлепши женски спорт, још играти у овом граду где људи стварно воле одбојку је стварно лепо”.

Рад, скромност визија. И кад им је било тешко нису се жалили, а сада када су постигли успех стоје чврсто на земљи. Због тога одбојкашима заслужена признања и од града.

“Имали су понуду и за већи износ новца да играју за друге клубове, али просто та љубав према граду је евидетна и ја сам им захвалан на томе”, закључује Горан Цветановић, градоначелник Лесковца.

Уз рукометаше Лесковац ће од наредне сезоне гледати и најбоље спрске одбојкаше. Нашим најбољим клубовима против Дубочице сигурно неће бити лако, а ако наставе са оваквим радом ни излазак у Европу није немогућа мисија. Напротив.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво