Читај ми!

Пиротски фризери маказама и феном сакупљају новац за лечење дечака Михајла Стаменкова

Фризери у Пироту организовали су још једну у низу хуманитарних акција под слоганом "Шишамо за наду, фенирамо за живот". Бесплатно су фризирали - а муштерије остављале новац према својим могућностима.

Посао им је да свакодневно шишају и праве фризуре. Али, када то раде са посебним разлогом, у маказама и четкама за фенирање, уткају много доброте и саосећајности. И наду да ће њихове веште руке и хуманост муштерија, помоћи некоме да оде на операцију или обезбеди неопходан лек, који по правилу много кошта.

“Врло лако се окупљамо, сложни смо што се тиче тога. Данас радимо за нашег суграђанина Михајла Стаменкова, коме је потребна помоћ да сакупи новац за лек”, каже фризер Младен Дурмишевић.

Његова колегиница Марија Костић истиче да јој је драго што се овог пута акција одржава у њеном салону.

"У суштини, небитно нам је место, битно је само да нам је исти циљ - а то је да свима помогнемо, тј. нашим суграђанима", поручује Марија.

Данијела Николић, професорка стручних предмета у Средњој стручној школи у Пироту, напомиње да се њени ученици увек радо одазову.

“Оно што је наш циљ јесте да децу учимо хуманости од малена, да се одазову свим хуманитарним акцијама убудуће. Да у њима будимо солидарност, да буду иста као ми кад порасту”, додаје Данијела.

“Ја сам се радо прикључила фризерима и мој циљ је да позовем све колеге да се прикључе свим хуманитарним акцијама, зато што је наше мало - некоме много, и много је леп осећај када некоме можете да помогнете”, наглашава козметичарка Миљана Сарвановић.

Када је овакав повод у питању, муштерије не обраћају много пажње на фризуру, јер она има другачије значење.

“У оваквој ситуацији је небитно каква ће фризура бити, да ли су то локне, кикице, да ли ће бити шишање… Битно је да се помогне, и битан је смисао целе ове акције, а не каква је фризура. И ово је заиста леп гест”, сматра Александра Петковић.

Много пута до сада, пиротски фризери су показали да поред вештих руку имају и велико срце и поручују да се неће зауставити на овој акцији, јер је њихов мото: "Идемо даље, шишамо за наду, фенирамо за живот!"

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво