Лесковачки гимназијалци осликавају школске кабинете и ходнике

Ученици лесковачке Гимназије у креативним радионицама развијају и реализују идеје којима касније оплемењују свој радни простор. Учионице и ходници због тога изгледају сасвим другачије него у другим школама, а све је почело у кабинету музичког васпитања, чије зидове красе ликови познатих рок звезда.

На зидовима осликани мурали, на степеницама поруке, у кабинетима креативна атмосфера. Ученици Гимназије у Лесковцу оплемењују простор у коме бораве, оваплоћују своје идеје, спајају лепо и корисно. Сада су ангажовани на осмишљавању и уређењу простора за предстојећи Ускрс.

“Сваког месеца се трудимо да обележимо бар један или два догађаја, међународни дан, све што је битно и што треба да се види”, каже Нера Ђокић Ученица четвртог разреда Гимназије Лесковац.

“Пре и после наставе долазимо овде дружимо се занимљиво је трудимо се да што боље изгледа”, наводи Јелена Ћирић , ученица четвртог разреда Гиманзије Лесковац.

Све ово ученици раде под будним оком професора. Они су ту да их усмере и подрже.

“Показује како су наша деца креативна како наша деца имају идеје увек могу да је спроведу у дело реално да представе и да буду занимљиве другима”, сматра Снежана Крстовић Здравковић професорка историје.

А уз музику је наравно све лакше. У кабинету музичког васпитања, уз велике хитове Анета, Анастасија и Мина завршавају лик Фредија Меркјурија. На зиду су већ Битлси, Стонси, Пинк Флојд и наравно АББА.

“Трудимо се да док цртамо слушамо ту врсту музике коју смо ми насликали, трудимо се да што квалитетније проведемо време овде и да дамо допринос какав се већ десио”, каже Анастасија Пејчић, ученица четвртог разреда Гимназије Лесковац.

“Мислим да је ово била савршена прилика да изразимо нашу креативност и наш таленат”, сматра Мина Миленовић Ученица четвртог разреда Гимназије Лесковац.

Професорка Мирјана Перишић поносна је на своје ученице, од којих је све почело. Њихова креативност и енергија, како каже, подстакла је и друге гимназијалце.

“Све ово дошло је до реализације зато што ми много волимо уметност, много волимо да се бавимо тиме и желеле смо да оставимо неки траг као матуранти пре него што дођу наредне генерације”, каже Анета Ивковић, ученица четвртог разреда Гимназије Лесковац.

Захаваљујући ученицима оронули зидови ходника и учионица лесковачке Гимназије који вапе за потпуном реконструкцијом изгледају сасвим другачије. Због тога и не чуди што су и у локалној самоуправи спремни да подрже гимназијалце и пруже им шансу да осликају мурале и тако оплемене и промене изглед градских насеља.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво