Читај ми!

У Подрињу очекују госте

Летње температуре овог пролећа убрзале су почетак туристичке сезоне у Подрињу где је у току и велики број манифестација у природи. Угоститељи за викенд очекују рекордну посећеност гостију из земље и региона.

Сеоска домаћинства уз реку Дрину и овог пролећа су медју омиљеним дестинацијама домаћих и страних туриста. За кратки предах или вишедневни одмор могућности су различите.

“Овде сваки пут навратимо јер нам је згодан одмор поред Дрине измедју осталог планински и речни ваздух, па нам је то одличан одмор за децу”, каже Сања Радовановић из Брчког.

Број смештајних капацитета у Подрињу у протекле три године је удвостручен. Гости могу да бирају одмор у приватним викендицама или етно селима.

Већ неколико година уназад сеоски туризам крај реке Дрине је у експанзији, а током сезоне се дешава да у селима крај реке буде више гостију него мештана.

“Сезона је већ увелико почела тако да могу да кажем по нашој статистици у ова протекла два месеца фебруар и март то су нам најбољи месеци откако радимо повећао се број гостију индивидуалних гостију који долазе током дана да шетају, да проведу дан у пророди, да ручају, да се играју са децом тако се повецао и број ноћења код нас како је кренуло за сада мислим да ће ово бити једна од јачих сезона туристичких сезона”, наводи Драгица Поповић, менаџер угоститељског објекта крај Дрине.

Угоститељи из Подриња увелико се припремају за предстојећи викенд и долазак гостију из иностранства. Манифестације у природи, кажу, прилика су да се туристи упознају са природним лепотама читавог краја.

“Реч је о трци до јунака која крећеодавде од Шотрине плаже иде једним прелепим пределом од најлепше европске реке Дрине и потом се пење на историјску планину Гучево. Имамо такмичаре из Француске, са Малте, Украјине, Хрватске, из БиХ, Црне Горе тако да је у најави један леп догађај”, Зоран Мирковић, власник етно села.

Као посебну атракцију у Подрињу туристи издвајају и ергелу коња и могућност обиласка обале јахањем у дужини од десет километара.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се