Антон Јовановић помаже да ромска деца имају боље услове за живот

Када је чуо да су мајци из села Торак одузета деца и дата хранитељским породицама због лоших услова за становање, Антон Јовановић из села Радојево је покренуо хуманитарну акцију да обнови кућу и пружи основне услове да деца поново буду са мајком.

Антон Јовановић је у неколико наврата организовао радне акције да се помогне мајци у реновирању куће. До сада је каже уложено близу десет хиљада евра, а новац је обезбеђивао искључиво преко донатора. Већина су Роми који раде у Аустрији, Немачкој или Америци.

"Дошао сам преко друштвених мрежа и могу да похвалим председника општине Житиште да нам је и он изашао у сусрет тако да нам је он донирао доста ствари, врата и прозоре. Ово смо све преко друштвених мрежа. Ова је кућа оронула и ми смо све урадили, монтирања прозора, врата глетовање, крећење, плочице смо лепили, под смо бетонирали, ставили топли под, теписон", каже Антон Јовановић, хуманитарни радник.

Петоро деце је смештено у хранитељске породице пре два месеца. Све су девојчице, најстарија има осам година. Уз све проблеме који су мајку снашли, не говори довољно добро српски језик, што јој отежава комуникацији са надлежнима.

“Деца плаче, хоће да дођу кући. И хоће да дођу кући, неће да седи тамо у хранитељској породици. Оће код мајке да дође кући.-Колико пута сте до сада видели децу? - Само један пут видела сам деца", каже Маријана Неда, из Торка.

У својим хуманитарним активностима Антон Јовановић је до сада организовао акције да се реновира или купи пет кућа за ромске породице. Пре ове у општини Житиште, акције је организовао на територији општине Нова Црња.

четвртак, 02. мај 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво