Како ђаци Миомира Дејановића из Врања уче уз стрипове

Миомир Дејановић, учитељ у Основној школи "Светозар Марковић" у Врању, већ годинама у настави користи стрипове које црта сам и са својим ђацима. На тај начин деца боље разумеју градиво, а за своје радове освајају награде.

Стрип у настави личи на игру, забаву, а у ствари омогућава да се кроз текст и цртеж понуђени наставни садржаји брже уче и дуже памте. Охрабрује ђаке да на забаван начин преносе важне животне поруке.

"Учили смо животне опомене да не дирамо млађе од себе и да не треба да се бијемо", каже Миња Јанковић, ученица.

Лана Милутиновић додаје да кроз стрип исказује мисли, своја осећања и машту.

Љубав према стрипу учитељ Дејановић ученицима преноси већ годинама, садашњи уче и из стрипова старијих генерација. На домаћим и међународним такмичењима освајају награде.

"Ја сам ову медаљу златну освојио за овај цртеж и могу рећи да медаља може да се добије и за ликовно, не само за спорт”, истиче Иван Трајковић, ученик.

"Волим стрип зато што нас је учитељ од првог разреда научио то да цртамо" рекла је Емилија Димић.

Награде се нижу, до сада су освојили 111 ученици са учитељем. Нихови радови красе школу, а пронашли су место и у збиркама и зборницима.

"Ја сам са прошлом генерацијом већ урадио збирку "Да ти нацртам", скупљам стрипове ових ученика који су сада код мене. Тако да се надам да ће до краја школске године изаћи још једна друга збирка едукативних стрипова", наглашава Миомир Дејановић, учитељ у ОШ "Светозар Марковић" у Врању.

Препознат је рад Миомира Дејановића, Мидеја, добијао је признања за најбољег наставника на просторима бивше Југославије, најбољег едукатора Србије, светосавску и градску награду.

 

субота, 27. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво