Акција чишћења приобаља Ђетиње

Данас је Светски дан вода, усвојен резолуцијом Уједињених нација 1992. године, како би се указало на важност вода и водних ресурса и неопходност заштите. Ужички гимназијалци обележавају овај дан чишћењем приобаља Ђетиње.

Ужичка плажа и обала реке Ђетиње од кањона, па неколико километара низводно у првим данима пролећа, а и иначе омиљено је ужичко шеталиште. Група младих Ужичана зато је, из више добрих разлога, одлучила да очисти простор око реке. Већина њих су гимназијалци и професори при чему су за тренутак заборавили уобичајене улоге.

“Чим сам видео да се одржава нека активност пријавио сам се и лепо је очистити наш град. Сад је постао град културе, тако да, волео бих да буде што чистији, што лепши, да људи виде да је то ипак један од најлепших градова Србије”, каже Павле Ристовић, ученик 4. разреда Ужичке гимназије.

“Нема разлике, а зашто би било. Ми смо ту са истим циљем, а они су јако друштвено одговорни и то ми је врло драго. Гимназијалци су ипак нешто посебно, тако да им ово нису ретке акције. Нон стоп су негде укључени и активирани”, истиче Вукашин Тарабић, наставник физичког васпитања у Ужичкој гимназији.

Организатори акције кажу да су привукли пажњу и оних који шетају, а посебно свих оних који воле ужичку плажу.

Лазар Ђерић, организатор акције каже да људи приђу, помогну мало, честитају, пожеле срећан рад. Додаје: „Као и увек, као што су Ужичани увек били”.

Жеља свих је да обале реке Ђетиње буду чисте и зелене и да Ужице као овогодишња национална престоница културе постане препознатљиво и као чист град, а Ужичани постану прави еколози који о њему воде рачуна.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво