Јагодина: Полагање пробног завршног испита из математике

Ученици осмог разреда данас су полагали пробни пријемни испит за упис у средњу школу. Решавали су задатке из математике док сутра полажу српски и предмет по избору. Како је тестирање протекло, какве су процедуре и шта су до сада научили?

Пред почетак пробног пријемног испита у основној школи 17. октобар у Јагодини осмаци опуштено ћаскају у ходнику. Нема нервозе карактеристичне за прави завршни испит, као ни родитеља испред школе. Оно што се може чути у ходнику је - лако ћемо и има времена до правог. Део ученика ипак је озбиљно схватио пробу.

Анкетирани кажу:

„Покушаћу да урадим најбоље што могу и да видим колико у ствари знам без неке претерано озбиљне вежбе.“

„Нисам успео превише да се спремам, отприлике једно недељу дана, али очекујем да ће бити добро.“

„Очекујем да га урадим онако солидно да ћу да имам неки добар резултат на крају.“

Наставници су са осмацима додатно радили, како би се ученици што боље припремили за пробни пријемни, али и за јун када је завршни испит.

„Кренули смо озбиљније да радимо још у првом полугодишту, октобра месеца, значи припрему, радимо још увек увелико", наводи Мирјана Марковић, разредни старешина.

Пробни пријемни у техничком смислу исти је као и завршни испит, и корисно је да осмаци запамте процедуру и навику се на амбијент у којем полажу.

„После овога има довољно времена да се све исправи, допуни, стегне и притегне до завршног. Корисно - из нашег угла, на жалост из угла ученика није, не схватају, данима им причамо колико је важно да овај пробни завршни схвате и њему приступе као и правом завршном, међутим код њих је то све. Потпуно им је све једно, они ће то час, они ће то лако", истиче Биљана Милановић, директорка школе "17. октобар" у Јагодини.

Проба завршног испита се организује сваке године и то је прилика да се ученици упознају са свим процедурама које их очекују на завршном испиту.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво