Нови пут између Томашевца и Ботоша

Муке мештана села Томашевац и Ботош су окончане. Пут између ова два места дужине 5,3 километра је завршен. Радови су коштали близу 500 милиона динара, а финансирали су их "Путеви Србије". Пут је грађен по хитном поступку да би се спојила два села која су имала комуникацију преко моста на коме због дотрајалости није дозвољен саобраћај.

Док се уређују канали и банкине око новог пута, градитељима не смета што пролазе аутомобили, јер знају колико су мештани околних села жељно чекали нови пут. Томашевчани за неколико минута стижу до суседног Орловата, а до Зрењанина више не морају заобилазно.

"Скраћујемо сигурно двадесет минута. Тако да стварно су се потрудили да нам изађу у сусрет да не морамо да путујемо кроз Ботош, Деспотовац, Лазарево", наводи Бранко Кнежевић, из Томашевца.

"Сад је ово добро, како је било, оне рупе. и бубрези и ауто, све живо да отпадне", каже Јовица Младеновић, из Томашевца.

Нови пут је на траси атарског пута, па ће бити уређени и излази да пољопривредници могу до својих њива.

Јовица Панчић, пољопривредник из Ботоша каже да је ту било усечених путева: “Кад уђеш у усек не може да се мимоиђу два возила. Ово је за пољопривреднике душу дало".

Друмско-железнички мост на Тамишу између Орловата и Томашевца је био узрок свих проблема предходних година. Преко њега је забрањен саобраћај од средине 2021. Мештани су емотивно везани за ову конструкцију стару више од стотину година, па због тога он неће бити уклоњен.

"Поднели смо иницијативу надлежним органима да такав мост остане ту и да буде у функцији бициклистичко-пешачких тура, рекреације и тако даље. Тако да ћемо практично на овој локацији у наредном периоду имати велико градилиште и имаћемо у будућности чак три моста преко реке Тамиш", истиче Симо Салапура, градоначелник Зрењанина.

Од најављених нових мостова, један је друмски на траси новог аутопута Београд-Зрењанин, а други железнички на прузи Зрењанин-Панчево.

недеља, 28. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво