Читај ми!

Лозница: Караоке између часова

У Основну школу "Јован Цвијић" у Лозници, ђаци долазе са осмехом. Наставници су у холу поставили караоке па ученици одмор проводе уз музику и песму.

И ако снимљене деценијама пре њиховог рођења песме Плавог оркестра, Бијелог дугмета и Здравка Чолића нашле су се на листи омиљених.

"Много ми је занимљиво што имамо у школи музику", каже Наталија Марјановић, а Теодора Влаовић додаје: "Ја са својим другарицама на великом одмору долазим овде и проводимо наше слободно време."

Велики одмор, али и друге паузе између часова ученици проводе у холу школе. Око избора музике су сложни, а уз песме често и заигају.

"Ово је била идеја наставника и нама ученицима се много свидело, јер је идеја баш креативна и некако повећава дух цео ове школе", наводи Наталија Пуљезевић.

"Долазе сви, слушамо разне песме, неке старије, новије, неке везане за Србију", каже Сара Видаковић.

Да је школа омиљено место ових ђака сведочи и њихова заинтересованост да осмишљавају и реализују своје идеје. Шах су поново вратили у моду, а своју креативност су показали осликавајући зидове ходника.

"Ми смо сви били узбуђени што ћемо поново да урадимо неко добро за нашу школу, а млађи ђаци, другари они су били пресрећни", каже Лара Мркоњић.

Основна школа "Јован Цвијић" једна је од најстаријих у Лозници, и док чекају да надлежни препознају потребну за њеном реконструкцијом, ученици и наставници сами раде на улепшавању простора и промоцији образовања.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво