Ко је рвач из Русије, који се у Крагујевцу припрема за Олимпијске игре под нашом заставом

Репрезентативац Србије у рвању, Рус Александр Комаров, освојио је златну медаљу на Европском првенству у Букурешту. За Србију се такмичи због љубави, која се родила пре три године у Београду, када је упознао супругу Невену. Овај крагујевачки зет спрема се за Олимпијске игре у Паризу.

Рус Александр Комаров 2021. на Светском првенству за млађе сениоре у рвању у Београду освојио је злато, али и срце једне Крагујевчанке - Невене Вуловић, некадашње рвачице.

„Невена је радила тамо нешто у организацији. И видео сам је и свидела ми се. Преко Инстаграма смо се упознали и мало прошетали тад“, сећа се Александр Комаров, рвач.

Невена Комаров, Александрова супруга додаје: „Сходно ситуацији што се све дешава, корони, свему, ишла сам ја мало, мало је он долазио. Више је он долазио, него што сам ја ишла“.

“Љубав преко жице” и повремена виђања у Русији и Србији, прерасли су у брак. Венчали су се у окторбу прошле године. И тако је Александр, уз родни Санкт Петербург, заволео и Крагујевац.

„Мени је баш леп овај парк Шумарице, језеро. Кажем много је мирно и људи овде добри су дружељубиви“, истиче Александр.

Због тога слободно време углавном проводи са породицом и пријатељима.

„Феноменалан човек, скроман, за тај успех који је он постигао до сада баш невероватно“, наглашав Ђорђе Јовичић, Александров друг.

Рвање воли од малих ногу. Почео је да тренира са шест година. Тим спортом му се баве отац, али и старији и млађи брат. До сада је освојио 13 светских и европских медаља. У Рвачком клубу “Крагујевац” срећни су што је део баш њиховог тима

„Дисциплинован је, са њим у принципу само неке финесе се раде, јер више од пола године је на припремама са репрезентацијом“, каже Ненад Живојиновић, тренер у РК “Крагујевац”.

„Његов долазак ће покренути много деце да се укључе у наш спорт. Он ће остати у овом клубу и бити после успешне спортске каријере и тренер“, сматра Соња Јаковљевић, председница РК “Крагујевац”.

Александрова жеља је да под заставом Србије ове године учествује на Олимпијским играма у Паризу.

„Ако узмем норму буде прилика да учествујем за олимпијску медаљу, наравно за злато“, закључује Александр.

А све успехе ће, по свој прилици, прослављати заједно и то у Крагујевцу, где граде кућу и планирају да прошире породицу.

уторак, 14. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара