Зрењанин: Хуманитарно село

Вођене емпатијом, две младе студенткиње из Зрењанина организовале су необичну хуманитарну акцију у којој су деца учешћем у програмима прикупљала новац за своје болесне другаре.

Бројне приредбе, дечије креативне радионице, концерти и наступи талентованих најмлађих Зрењанинаца на тродневној манифестацији “Хуманитарно село” где се прикупљала помоћ за децу којој је лечење најхитније. Све су организовале две 19-тогодишње Зрењанинке Тамара Лаковић и Јована Тошков, тренутно студенткиње прве године права и филозофије у Новом Саду које годинама повезује и љубав према музици. Хумани вашар настао је спонтано.

“Неки би рекли да смо још деца, мислим има толико старијих који су искуснији од нас. Тако да смо, ето, одлучиле прво да буде само наш концерт академије Пејчић, међутим онда смо одлучиле да проширимо, да то буде ближе деци и прилагођено свим узрастима, да могу да направе нешто, да понесу нешто, као што је у самој најави да то буде - деца деци”, истиче Тамара Лаковић, студенткиња филозофије из Зрењанина. И додаје: „Да радимо сви заједно, као што је рекла једна бака: Хуманост је обавеза свих нас!”

“Желимо да помогнемо да се за децу којој је потребно хитно лечење има што више средстава како би пружили подршку и помоћ. Само смо тако дошле на идеју да можемо поред концерата убацити још неки програм, на пример са балеринама, вашар, радионице, да научимо нешто ново и да се сви забавимо” наглашава Јована Тошков, студенткиња права из Зрењанина.

Јована и Тамара најављују нова хуманитарна дружења, а овом приликом прикупљено је близу 200 хиљада динара, одмах упућених у донаторски фонд за лечење деце.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво