Читај ми!

Колико је склекова за Гиниса урадио најбољи спортиста Сурдулице

Сурдуличанин Милета Станковић поставио је рекорд у броју склекова за 60 минута и тај резултат биће у Гинисовој књизи рекорда. Милета је апсолвент Факултета за спорт и физичко васпитање у Београду, ради као фитнес тренер и најбољи је спортиста Сурдулице за 2023. годину.

3386 - толико је склекова Милета урадио за сат времена. Није 60 минута у континуитету вежбао, већ је, како и правила налажу, у серијама радио склекове, са паузама. Ипак, каже Милета, било је веома напорно.

"То је била агонија јер су мене болели мишићи од свих радних серија, а када сам одмарао имао сам доле на цеваници грч и онда нисам имао ни ментални одмор због бола у нози нити одмор од саме радне серије", каже Милета Станковић, апсолвент Факултета за спорт и физичку културу.

Аплицирао је за Гинисову књигу рекорда, током извођења склекова присуствовали су и делегати. Постигао је циљ и нови рекорд, за 50-ак склекова више од претходног резултата.

"Треба да прођу 3 до 4 месеца док они не одобре. Ја сам у контакту са људима из Гинисове књиге рекорда и речено ми је да нема потребе да се бринем, већ само треба да се испоштује тај временски процес и да ће све бити наравно прихваћено", наводи Милета Станковић, апсолвент Факултета за спорт и физичку културу.

Апсолвент је Факултета за спорт, запослен као фитнес тренер у Београду. Активно се бави спортом 10 година, а почео је овде, у градском парку у Сурдулици.

"Оно што ми је најбитније је да усмерим неку своју енергију, неку своју пажњу ка другим људима као тренер, да помогнем њима, у њиховом развитку, да помогнем посебно деци која су ометена на било који начин, било у менталном или физичком здрављу, да им помогнем да се осећају боље, лепше и здравије. Мислим да би људи требало да се диче тим стварима, својим телом, својим здрављем, својом јачином и снагом, а не стварима попут џипова, скупих телефона, геџета који нам нису потребни за живот већ су само ствари које поседују нас, а не ми њих", сматра Милета Станковић, апсолвент Факултета за спорт и физичку културу.

Милета даје пример и својој браћи, одабран је за најбољег спортисту Сурдулице у 2023. години.

недеља, 14. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво