Почео сајам туризма: Да ли су распродати вансезонски аранжмани

Јуче је отворен 45. Међународни сајам туризма, под слоганом Авантура почиње овде. На сајму је 400 излагача из 27 земаља. Током сајма нуде се и додатни попусти за летње аранжмане. Каква је понуда и потражња у агенцијама у Србији, истраживале су наше колеге.

Омиљена летовалишта Срба су у Грчкој, Црној Гори, Турској, Бугарској. Шпанија, Малта, Тунис, Египат су такодје постале тражене дестинације. Многи су већ одлучили где ће провести одмор, па раним резервацијама и уплатама остварују попусте.

“Узела сам у обзир и сајам туризма, има интересантних аранжмана свакако треба имати у виду и повољније варијанте, али за сада је ипак то Барселона”.

“Размишљам већ од Нове године, или прошлог лета. Пошто сам студент највероватније ће то да буде тамо у септембру, август”, наводе анкетирани из Крушевца и Врања.

Агенције су аранжмане почеле да продају месец дана по завршетку прошлогодишње сезоне.

Милица Дељанин, из агенције Луна лукс каже: “Нама је скоро предсезона и подсезона већ и распродата. Људи воле да иду ранијих дана, од краја маја па до касног септембра из разноразних разлога, али и због цене аранжмана која је приступачнија тада”.

Продаја аранжмана од почетка године добро иде и у Банату.

Миодраг Гавриловић, из ТА Еуфорија травел у Зрењанину истиче: “У суштини људи када су у питању ти вансезонски аранжмани, они су повољни па их исплаћују у целости, е када су мало скупљи онда се одлучују за неке видове плаћања на одложено. То може да буде административна забрана, кредитима, чековима.”

“Што се тиче продаје у време Сајма туризма наравно да продаја скаче нарочито за људе који бирају за себе мало скупље аранжмане, значајни су попусти који утичу на цену, поготову који путују породично”, наглашава Биља Гајски, из ТА Банат турс Кикинда.

Близина Егејског мора свакако је глави разлог због ког туристи са југа Србије бирају Грчку за одмор.

“До средине чак јула просечена цена са превозом је око 120, 130 евра по особи. Ако рачунамо просек, с тим што у мају то имате за 50, 60, јул и август су ударни, е ту је већ осетно скупље у односу на прошлу годину Грчка је 10 до 20 % скупља”, закључује Срђан Савић, из ТА Еуротурс Врање.

У агенцијама кажу да је интересовање наших грађана за летовање заиста велико и да је скоро половина аранжмана за ближе дестинације распродата.

понедељак, 27. мај 2024.
14° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије