Читај ми!

Алексиначки ђаци од директорке школе добили бубањ, а од Бајаге гитаре и појачало

Бајага и инструктори су ових дана обележили 40 година од изласка албума „Позитивна географија", а посебни гости били су ученици из Алексинца - чланови будућег рок бенда Основне школе "Вожд Карађорђе". Пре тога су, као подстрек да се баве рок музиком, од Бајаге добили две електричне гитаре и појачало.

Иако је рок бенд још увек у повоју, Бајагина гитара већ служи за прве кораке.

“Пре овога нисам имала прилику уопште да видим гитару уживо, а сада већ почињем да учим како да је свирам”, каже Јулија Денчић, ученица 8. разред.

“Свирам већ две године, али не професионално, нисам мислио да ћемо да се скупимо да комбинујемо. Ова идеја је генерално супер”, наводи Вук Петровић, ученик осмог разреда.

"У рок музици лепо ми је што има енергију што није онако сморена онако као успаванка нека него је баш онако јака“, наводи Вук Динић, ђак 6. разреда.

“Бубњеви су ми некако били најзанимљивији део једног бенда који чини сам састав. Свакако бих волео прво нешто домаће да свирамо па онда касније да пређемо на страну музику“, сматра Павле Чекаревић ученик 8. разреда.

А све је почело од бубњева које је директорка школе, на одушевљење заинтересованих ученика, набавила за ваннаставне активности.

“То је могућност да она образовна постигнућа која су нам потребна, што кажу стручњаци - трансфер знања, искористимо ту жељу за напредовањем, за понављањем успеха - да и академска постигнућа буду боља. Посао просветног радника је одувек био исти - да боцка шкољку да да бисер!”, сматра Маја Радоман Цветићанин, директорка ОШ „Вожд Карађорђе" Алексинац.

Већина њих била је на рок концертима у Алексинцу, али познантсво са Бајагом је посебан подстрек - младим људима увек тако потребан.

На питање шта је оставило најјачи утисак, Вук Петровић одговара: „То што је он хтео да се разговара са нама, а и да нам показује о тим гитарама што нам је донирао како лакше да држимо како да свирамо.”

“Прихватио нас је са осмехом на лицу и поздравио нас је више пута и тако ми је драго што сам имала прилику да га упознам”, наводи Јулија Денчић, 8. разред.

Бајага је од њих добио торту и подсећање на време када је изашла сада већ култна Позитивна географија.

“Нисмо могли да рачунамо све време на добар студио, али било је пуно идеја и креативности тиме смо надоместили оно и онда неки пут морате да имате и среће”, каже Момчило Бајагић.

И алексиначки основци имају среће, добили су инструменте, наставнике који ће их подучавати и на лето заказан наступ.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара