Ниш: Петнаестогодишњи Вук Ивковић поправља старе сатове

Први сат Вук Ивковић поправио је са дванаест година. Сада је већ искусан мајстор и најмлађи је сајџија који се бави овим занатом који полако губи корак у трци са модерним временима.

Први пут се озбиљније заинтересовао за сатове током ковид пандемије када је скоро све слободно време проводио откривајући тајне сићушних делова. Три године касније овај петнаестогодишњак за собом већ има пуно сајџијског искуства искуства.

“Има ту у том процесу сређивања свакако има лепих тренутака, а има и тренутака када се човек просто изнервира зато што му нешто не иде и тада је најбоље да се остави али свакако, вредан је осећај кад се погледа сат и кад се каже Ја сам ово лично завршио”, наводи Вук Ивковић, сајџија.

До сада нема сата који није успео да поправи, а што је сат старији то је задовољство веће.

“Људи просто желе да оживе неку успомену из фиоке која је остала од оца, деде, баке, мајке и напросто им је драго кад виде да њихов сат ради будући да људи воле да остављају успомене и то је јако лепо, мени је просто задовољство да радим такве ствари.Са људима се испричаш и има и ту свега лепог зато што се ствара једна дивна комуникација са људима”, каже Вук Ивковић.

Да би се бавио овим занатом човек мора да буде упоран и стрпљив па се захваљујући тим особинама Вук нашао и на сајту Најбоље из Србије.

“Леп је осећај зато што знам да сам постигао нешто.Ја пре свега то из љубави радим”, каже Вук Ивковић.

Вук похађа језичку гимназију и одличан је ђак. Да ли ће се и кад одрасте бавити сајџијским занатом још није одлучио, али би волео да једног дана има вредну колекцију сатова којих већ сада има на десетине.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво