На Дивчибарама бесплатна школа скијања за ваљевске школарце

И ове године за ваљевске школарце на Дивчибарама - бесплатно скијање и обука скијања на ски-стази Црни врх. Захваљујући вештачком оснежавању, снега је било довољно.

На дивчибарској стази Црни врх већ неколико сезона добри су домаћини ваљевским уценицима. Захваљујући овој бесплатној акцији, бројни ваљевски школарци су по први пут дошли на ски стазу.

"Мени је ово први пут да скијам уопште и стварно сам задовољна и инструкторима и захвална професорима сто су омогуцили да дођем овде. Ја сам после првог часа могу да кажем да сам савладала скијање и да следећи пут кад дођем могу да идем на ски стазу", задовољна је Ива Павловић, ученица Економске школе Ваљево.

"Па много је много лепо што нас школа води на скијање, баш лепо имамо бесплатну ски школу, овај све је много лепо и ићићу и догодине", каже Драгомир Деспић, ученик Економске школе Ваљево.

Захаваљујући сарадњи са школама и ове сезоне на ски стази Црни врх боравиће неколико стотина ученика.

"Ове године смо дошли са сто и нешто ђака, планирамо још једном ако буде било снега да поновимо, деца су задовољна и надамо се да ћемо и даље наставити успешну сарадњу", наводи Иван Младеновиц, наставник физицког васпитања Економска скола Ваљево.

"Скијалиште им обезбеђује сву неопходну опрему за скијање, обезбеђен је и час скијања, ако зна да скија ски-пас је обезбеђен потпуно бесплатно, као и панорамско разгледање жичаром. Користимо сваки могући минус да стазу оснежавамо и трудимо се да потраје што дуже", наводи Ђорђе Вуковић, из Дивчибаре Ски Ресорта.

На стази Црни врх планирају се нове групе ученика, уколико временски услови буду минимално повољни за вештачко оснежавање на Дивчибарама.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара