Шта је једну породицу из Монголије задржао у Сомбору

Трагајући за бољим квалитетом ваздуха, млада породица из Монголије успела је да стигне и до Сомбора, где су им мештани били домаћини и водичи у овој авантури.

Сандуи и Ијо, млади брачни пар из Монголије, са бебом Далаји, тражећи квалитетније и здравије услове за живот, посетили су Сомбор. Довде су дошли захваљујући подацима које су нашли на сајту за путовање. Они су у Србији прво боравили у Суботици, а Сомбор им је друга дестинација.

"Планови су нам били да одемо до Београда, али смо одлучили да свратимо овде. За Сомбор смо чули да је предиван град, а откако смо дошли, схватамо да је то био веома добар избор. Има лепих бициклистичких стаза, људи су веома пријатни. Стекли смо овде предивну пријатељицу која нас је одвела у обилазак музеја, показала нам историјске знаменитости града. Заиста смо уживали овде, сутра настављамо путовање ка Новом Саду. Данас смо почаствовани да видимо овај обичај, и да осетимо како људи овде прослављају Нову годину", наводи Сандуи Батсурен, из Монголије.

Након приче овог брачног пара стиче се утисак да су они нека врста еколошких ходочасника који своје планове путовања праве на основу сазнања о природи која окружује град. Видевши неке од знаменитости града Сомбора, не жале што их је пут нанео баш овде.

"У градовима Монголије квалитет ваздуха је прилично лош, па смо само желели да побегнемо од аерозагађења. У Србији не треба виза за Монголски пасош, па смо тако завршили у Србији. Можда Србија није била прави избор квалитета који ми тражимо, али тако смо завршили овде" истиче Ијо Батсурен, из Монголије.

Из Сомбора одлазе пуни завалности за познанства и занимљивости које им је овај град пружио, а своје путешествије настављају даље. Сомбор, град зеленила са 18 000 стабала испунио је очекивања ових љубитеља здравог живота из Монголије.

понедељак, 03. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије