Читај ми!

Нови аранжман чувене пресме стиже из Пирота

Једна од најчешће обрађиваних композиција је чувена песма „Бела ћао“. Брас бенд из Пирота „Сложна браћа“ спојио је дуваче и гудаче и направио још једну верзију популарне песме.

На железничком колосеку и у амбијенту који враћа точак а важне историјске моменте, одсвирана је филмска прича. “Здраво лепа” или “Бела ћао”, је увек нови изазов, али и порука .

“Аранжман и музику урадио је композитор из Владичиног Хана, хармоникаш Драган Крстић, перкусије и бубањ сам радио ја, трубе је радио наш колега из оркестра Душан Ивковић. Радили смо га у околини Пирота, села Мали Суводол код Пирота и Пољска Ржана”, каже Милош Недељковић, перкусиониста и бубњар.

Овај оркестар, иако постоји тек годину дана, већ је имао запажене наступе на фестивлима.

“Имали смо изузетне успехе током минуле године, попут Нишвил џез фестивала, пре Нишвила били смо део програма Куманово фест, то је фестивал трубачких оркестара са простора Балкана”, каже Милош Недељковић, перкусиониста и бубњар.

Како то обично бива, популарност увек прво стекнете ван родног града, због тога су чланови оркестра „Сложна браћа“ одлучили да Пироћанцима подаре новогодишњи ужитак, тек да их подсете да су то добри момци из комшилука.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара