Читај ми!

Ваљевски спелеолози у улози Деда мраза, пакетиће за децу однели преко крова болнице

Малишанима који ће за новогодишње празнике бити на Одељењу педијатрије Здравственог центра у Ваљеву, новогодишње пакетиће на прозоре соба Деда Мраз је донео преко крова болничке зграде. Перформанс су осмислили спелеолози Друштва истраживача "Владимир Мандић Манда“ и чланови Горске службе спасавања, а пакетиће донирао највећи ваљевски трговачки ланац.

Деда Мразу решеном да новогодишњим пакетићима обрадује децу на болничком лечењу у Ваљеву помогле су Тамара Косић из спелеолошке групе Друштва истраживача "Владимир Мандић Манда“ и Мина Ресимић, нова чланица Горске службе спасавања.

"Били су јако срећни зато што већ неколико дана проводе време у ваљевској болници и надамо се да ће ускоро изаћи и да ће оздравити", каже Мина Ресимић.

Доктор Владимир Пантелић, в.д. директора ЗЦ Ваљево, каже да је идеја била да врате осмех деци која се тренутно налазе на лечењу.  

Противепидемијске мере због којих нема посета у ваљевској болници, подстакле су млалде истраживаче да осмисле перформанс за најмлађе пацијенте.

"Друштво истраживача овде учествује другу додину заредом. Након прве године кад смо видели сву ту децу, схватили смо да радимо праву ствар за њих и намао се да ће ово за пар година постати традиција", каже Деспот Стевановић. члан Друштва истраживача "Владимир Мандић Манда“.“

"Мислила сам да је јако лепа акција и било ми је драго да видим да деца добијају пакетиће. Чак иако није много хладно, мислим да је леп амбијент и да њима много значи, првенствено", каже Душица Митровић из Ваљева

Године 2023. Ваљево је добило и станицу Горске службе спасавања, коју чини 25-оро волонтера. За интервенције на терену обучено их је 15-оро.

"Све је више и више позива који су упућени самој Горској служби. Наравно, уз сарадњу свих релевантних институција у овом граду и у земљи, ми успевамо то и да постигнемо и да извучемо, и да помогнемо унесрећенима на неприступачном терену, док касније свои ти људи заврше овде у ваљевској болници. Мада данас се нисмо тим поводом скупили, већ поводом неке лепе акције, доделе пакетића", каже Алекса Драгојловић из ГСС Станица Ваљево.

Током 2023. године чланови Горске службе из Ваљева учествовали су у 15 акција спасавања. Помоћ у невољи, хуманост и солидарност покрећу младе људе, као и емпатија, коју су показали гестом даровања малишана на Одељењима педијатрије и дечје хирургије.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара