Читај ми!

Најстарији каратиста из Мајура тренира свакодневно

Са 76 година, Томислав Којић из Мајура код Шапца, већ деценију је најстарији каратиста на свим такмичењима. Само на последњем светском фудокан шампионату, на којем је учествовало 70 ветерана из 27 земаља, освојио је 3 медаље.

Дисциплина ,,Тамашивари,, и у другој половини осме деценије, једна му је од омиљених. Јапанску борилачку вештину заволео је док је студирао у Сарајеву. Пре пола века, у Шапцу је основао први карате клуб. Освојене медаље није бројао али и данас памти свако дете које је тренирало у њему.

,,Ја имам једну велику срећу да цео живот радим оно што волим, и зашто сам се школовао, ја сам завршио учитељску школу, после тога сам завршио ДИФ и све време сам у контакту са децом, та деца ме много мотивишу, желим им да буду много бољи од мене, људи кажу да сам ја прилично успешан каратиста, али оно што је посебно, то је трајање моје, ја имам 76 година и дан данас вежбам”, каже Томислав Којић из КК “Соко”.

У клубу је за пола века тренирало више од 20.000 деце.

“Овде учимо карате, имам зелени појас, али, пре свега, учимо да будемо добри људи”, наводи Петра Марковић из КК “Соко”.

Међу бројним медаљама, Томиславу Којићу, најдраже су 3 златне и 1 сребрна које је освојио на Светском фудокан шампионату у Немачкој.

“Карате ми је донео много пријатеља, путовања, медаља, на шта сам поносан посебно, што сам своју државу представљао на много међународних такмичења, ја сам и првак Балкана, првак медитерана, првак Европе, првак света. Ја сам пре свега срећан што у овим годинама имам здраво тело, а и вољу да вежбам. Нема здравља без кретања”, наводи Томислав Којић.

У спортској сали, Томислав Којић је свакодневно. Једна од фотографија са тренинга, аутора Владимира Ђинића, на Светској изложби у Кини, освојила је 3. награду.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара