Читај ми!

У пиротским хотелима и апартманима више нема слободних места за Новогодишње празнике

Пирот ће за новогодишње празнике - као и претходних година, угостити више хиљада туриста из Бугарске. Због великог интересовања, агенције из ове суседне земље одавно су резервисале сва расположива места за смештај, па се за "најлуђу ноћ" тражи апартман више.

Пиротски специјалитети „зачињени" народном музиком и приступачним ценама у кафанама и хотелима, добитна су комбинација за угоститеље и комшије из Бугарске. Воле да се проведу и уживају, а долазе скоро сваког викенда.

"Храна је много укусна и супер је атмосфера. Ми смо стални гости у овој пиротској кафани, долазимо једном-два пута месечно”, каже Кремена Миланова, из Бугарске, а Жерар Радић, из Француске додаје: „Ресторан Требјен...Много хубав ресторан...”

"Има и наших, али у принципу су из Бугарске, они су пре месец, два најавили свој долазак и резервисали своја места. -Шта се нуди првог јануара за доручак? - Највише шкембе чорба,телећа чорбица”, каже Јован Миленковић, угоститељ из Пирота.

Да би уживали у свим пиротским брендовима и културно-историјском наслеђу, туристи за празнике остају по неколико дана, тако да су многи одавно резервисали смештај у хотелима и апартманима.

“Ситуација је иста - идентична као и предходне године и што се тиче заузетости и што се тиче партнера са којима смо остварили успешну сарадњу - то је агенција из Бугарске. Оно што је интересантно је да чим су прошли новогодишњи празници, они су одмах резервисали и наредну - дочек 2024.године”, наводи Милан Костић, менаџер продаје.

“Потражња јесте велика у Пироту и углавном траже бугарски држављани. Резервацију су урадили још пре 2 месеца”, каже Братислав Ранчић, власник апартмана у Пироту.

“ 2022. годину смо завршили укупним бројем од 55 хиљада ноћења - сада смо у првих 9 месеци без октобра, новембра и децембра имали тај исти број ноћења.Оно што је такође интересантно, током читаве године ми имамо велики број дневних посетилаца и туриста из суседне Републике Бугарске и тај број не улази у статистику”, каже Братислав Златков, директор ТО Пирот.

У последње 3 године капацитет туристичких објеката у Пироту и околини, повећан је за 40 одсто, тако да тренутно располажу са око 1.100 лежајева.

понедељак, 04. март 2024.
17° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво