Читај ми!

Како су ђаци из Горњег Милановца помогли напуштеном псу

Ученици и запослени у Гимназији "Таковски устанак" у Горњем Милановцу привремено су удомили једну црну лабрадорку, која је постала школски љубимац. Иако су јој у школском дворишту направили кућицу Црна највише времена проводи на настави или у директорском кабинету.

Више од 400 осмеха свакодневно је дочека. Црна се одомаћила од првог дана од када је пронађена у школском дворишту и када су гимназијалци и њихови наставници одлучили да напуштеном псу помогну.

“Ово није први пут да смо ми удомили неког пса зато што се често деси да луталице уђу у Гимназију, да се угреју, поготово таком овог времена, али ово је први пут остао за стално и баш смо се сви одушевили, свима нам је занимљиво”, прича Мина Ивковић, ученица 3 разреда.

Биљана Нишавић, директорка Гимназије ''Таковски устанак" у Горњем Милановцу додаје: „Ушетала у школу првог дана као да је то њена кућа и кренула. Прво дошла код мене у канцеларију где иначе обично одмара овако кад стигне, али се не задржава дуго. А онда кренула од учионице до учионице. Прво с децом на доручак, онда од часа до часа”.

Са наставе не изостаје. Највише јој се допадају часови историје и математике, а редовно је и у школској библиотеци.

“На сваком часу играмо се са њом, дружимо се. На физичком поготово”, каже Софија Нешковић, ученица 3 разреда. На питање да ли омета наставу и шта највише воли да вежба на физичком, одговара: “На физичком трчкара увек са нама, а што се тиче наставе никад не омета, увек је с нама, седи или лежи”.

Ученица Сара Ђорђевић додаје: „Са Црном је преслатко, увек се играмо са њом на ходнику и увек јој дамо нашу ужину, ако ми не поједемо и дође нам као неки антистрес када је са нама”.

Црна је стара око годину дана, здрава је и стерилисана, а ђаци су прикупили и новац за вакцину. Ипак, како викендом школа не ради желели би да јој пронађу дом.

“Већ имамо неких интересовања, сад ми ту морамо да проверимо, заиста нећемо је дати без уговора о одговорном удомљавању. Морамо тако, просто је наш школски љубимац”, истиче Биљана Нишавић, директорка Гимназије "Таковски устанак" у Горњем Милановцу.

До проналаска породице која би је удомила, Црна ће у горњомилановачкој Гимназији остати збринута. Окружена безграничном љубављу и пажњом ученика и запослених.

понедељак, 26. фебруар 2024.
14° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво