Читај ми!

Куда за празнике, каква је понуда туристичких агенција

Док неки угоститељи још размишљају о понуди за новогодишње празнике, већина туристичких агенција већ нуди аранжмане у земљи и иностранству. Шта се променило у односу на прошлу годину и какво је интересовање, проверавали смо у Нишу, Крушевцу и Новом Саду.

Ниш још није захватила празнична атмосфера. Већина Нишлија још није испланирала дочек Нове године. Ипак, праве се оквирни планови.

“Кад бих бирао онда бих отишао негде ван земље, до Будимпеште или Атине, али нисам ништа планирао”.

“Исплати се Охрид. За ту цену можемо исто да се проведемоу кафани у нашем граду, а за ту цену за Охрид имамо више дана, око 60-70 евра”.

“И кући је лепо са породицом”, наводе анкетирани.

Туристички новогодишњи аранжмани скупљи су од редовних - за Будимпешту, на пример, треба издвојити сто евра више него у новембру или фебруару. Нишлије најрадије путују у Солун.

“Ове године је тај аранжман 145-165 евра, зависи од хотела и да ли је уплаћено први минут или редовна цена. Приметили смо велико интересовање и ране уплате”, каже Милица Беган из нишке туристичке агенције.

И крушевачке агенције имају богату понуду за дочек Нове године у иностранству.

“Будимпешта, Беч, Милано, Истанбул, али имамо и странке које воле Нову годину да проведу на мору, тако да имамо и уплаћене аранжмане за Бали, Занзибар, Бангкок”, истиче Милица Дељанин, из туристичке агенције у Крушевцу.

У Новом Саду за новогодишњу ноћ треба издвојити од 50 евра за дочек у кафићу и до 5 пута више за хотелске аранжмане. Велики избор имају и Новосађани који воле да путују. За на пример Мадрид, Барселону, Париз мораће да издвоје и неколико стотина евра.

Саша Косанић, из једне новосадске туристичке агенције каже: “Што се тиче цена - то је шарено, да кажем. Има од 130 евра две ноћи пет дана, ноћење са доручком, до 250 евра аутобусом”.

Већина агенција има и понуде за она скупља путовања, за егзотичне дестинације као што су Занзибар, Куба, Дубаи.

понедељак, 04. март 2024.
14° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво