Читај ми!

Подршка родитељству: пакети за новорођене бебе, помоћ породицама запослених у Чачку и Зрењанину

Друштвено одговорне компаније све више издвајају средстава за новорођену децу својих радника. Међу њима је и чачанска породична компанија „Унипромет” која је ове године ваучерима обрадовала родитеље 27 беба. Зрењанински „Дрекслмајер” припрема пакетиће за више од 1.300 малишана.

Породице запослених у чачанској компанији „Унипромет” ове године веће су за 21 девојчицу и 6 дечака. Ваучери у износу од 50.000 до 200.000 динара радницима су додељени за прво, друго, треће или четврто дете.

boxPluginImg

Мајке истичу да је то заиста леп гест и да подршка ове фирме значи доста, како деци тако и родитељима.

У ову чачанску компанију на посао долази 540 радника. И раније су учествовали у бројним хуманитарним акцијама, а оснивањем Фондације „Уни бебе” већ две године породицама запослених дарују вредне новчане ваучере.

„Ово је нешто што заиста онако пуни срце и пуни душу и ово је смисао због кога сви радимо. Дефинитивно бебе, односно деца су центар света и нешто што све нас покреће”, истиче Никола Бојовић из „Унипромета”.

Уз подршку родитељима новорођених беба, ова компанија издвојила је 200.000 динара за породилиште чачанске болнице и 600.000 за предшколске установе из Чачка и Краљева.

„Где год расту наши дечаци и девојчице то ће бити предмет нашег занимања и увек ћемо настојати да помогнемо са правим, да кажем, мерама које ће допринети неког конкретном решењу проблема, некој помоћи која једноставно поспеши рад тих установа”, каже Зоран Бојовић из „Унипромета”.

У сусрет празницима, традиционално хумани су и Зрењанинци. Уз поклон пакетиће за 1.300 деце својих запослених из компаније „Дрекслмајер” решили су да ове године обрадују и децу корисника народне кухиње у том граду.

„Жеља нам је да што више малишана током новогодишњих празника буде насмејано, дочека Деда Мраза и да осети тај празнични дух. Сваке године већ годинама уназад припремамо више од 120 играчака за малишане кориснике народних кухиња али учествовали смо и у другим акцијама које се организују на територији Зрењанина”, истиче Јасмина Крецул Рељин из „Дрекслмајера”.

Све је више компанија које брину о породицама запослених и на сличан начин подржавају рађање деце.

понедељак, 04. март 2024.
13° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво