Читај ми!

Нишки студенти победили у Стразбуру

Студенти Правног факултета у Нишу, победници су такмичења у симулацији суђења пред Европским судом за људска права у Стразбуру. Такмичење се одржава од 2013. године, а нишки тим је други пут победник.

Шесточлани тим Правног факултета у Нишу, у финалу такмичења у Стразбуру два пута је био бољи од колега из Норвешке. На овогодишњем такмичењу симулирано је суђење на тему „Мигранти без папира".

“Велика част и велико задовољство је наступати пред судијама Европског суда, представити аргументацију на којој се радило дуго времена и стекли смо једно незаборно искуство које ће нам значити и кроз даљу каријеру и у области заштите људских права и шире”, каже Исидора Миленковић, чланица тима.
“Оно што је мени ово такмичење донело јесте то да сам улазећи у овај случај и проблематику која нам је била дата јесте да сам ја дубље разумео цео проблем мигранске кризе у Европи”, наводи Војин Илић, члан тима.

Нишки тим пре овога победио је на регионалном такмичењу у Подгорици. За наступ у Стразбуру припремали су се више од 6 месеци.

“Ми смо некако увек читали о том чувеном суду за људска права у Стразбуру и заиста је огромно задовољство доћи и ући у ту судницу и представити европским судијама оргументацију и на крају освојити то такмичење”, наводи Милица Ранђеловић, чланица тима.

Са менторима су се припремали скоро свакодневно. Презентације су биле на енглеском језику и зато се доста радила на презентацији аргумената.

“Осим знања врло је битно и како ћете то да презентујете. Ви можете да знате о нечему све, да знате јако добро, али ако то не буде презентовано на прави начин, то че онда да буде сагледано да буде само просечно”, наводи др Иван Илић, ментор тима. *

Екипа са Правног факултета већ побеђивала у Стразбуру 2014. године, а на регионалним такмичењима били су 6 пута најбољи.

четвртак, 22. фебруар 2024.
14° C

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво