Читај ми!

У књажевачком крају без струје готово две стотине планинских домаћинстава

У двадесетак планинских села књажевачке општине на снази је ванредна ситуација. Влажан снег је оштетио електроенергетску мрежу, па су екипе Електродистрибуције непрекидно не терену.

Данас се ситуација знатно поправила у односу на претходних неколико дана. Снег се полако отапа, а до многих домаћинстава стигла је и струја. Највеселије је у дому Баљевића где се после много година чуо плач детета. Мала Михаила рођена је неколико дана пре енергетске хаварије.

Старопланински горштаци су навикнути на оштре зиме и временске неприлике. Добро су се припремили, кажу нам, дрва и хране има, а струја ће већ некако стићи.

“Овај месец је пало 274 литра. Тај дан кад су биле снежне падавине негде око 126 литара пало и снежни покривач је био око 40 сантима”, каже један мештанин, а други додаје: „Па, нисмо имали, три дана и три ноћи нисмо имали, тад су поставили агрегат, па јуче нисмо имали, па сад поново, сад је у реду, све је у реду.”

Локална самоуправа је набавила одређен број агрегата који могу да се прикључе на трафо и тако реше питање струје док се кварови не отклоне.

“Тренутно је око 200 домаћинстава без електричне енергије у десетак најудаљенијих села, пограничних где је и мали број становника, без електричне енергије. - Када очекујете нормализацију? - Екипе су и данас на терену и како су рекли из Електродистрибуције у току дана очекују у већини села нормализацију снабдевања”, каже Мишел Николић, помоћник председника општине Књажевац.

У овом тренутку, на овој територији важи забрана саобраћаја за камионе са приколицом и шлепере на путу Кална - Јабучко равниште - Бабин зуб.

четвртак, 22. фебруар 2024.
15° C

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво