Читај ми!

Чисте се путеви и отклањају проблеми настали због снега

У крајевима где је снег овог викенда направио проблеме, ситуација се полако нормализује. Ипак, и даље има непроходних путева и домаћинстава који су без струје.

У потрагу за 53-годишњим Милинком Чорбићем, из села Река, између Рудна и Студенице, који је нестао у суботу, данас су се укључили и пси трагачи. У том делу Краљева још се отклањају и проблеми на нисконапонској мрежи, због чега има домаћинстава која су без електричне енергије.

“Немамо струју већ пет дана. Ту дође на кратко, оће да ми све ови замрзивачи, ови телевизори, ово ће све да испрегорева. Ово је катастрофа. 21. век да се нама овако збива”, наводи Драган Балтић, из села Засада у студеничком крају.

На рудњанској висоравни и даље има проблема са сигналом мобилне телефоније. Нису очишћени ни сви локални и некатегорисани путеви у плансиским пределима Краљева. Ђачки аутобус са Рудњанске висоравни данас је децу у школу возио сат и по дуже Ибарском магистралом, уместо прошле године асфалтираним путем Студеница - Рудно.

“Само једна трака је ту нешто очишћена привремено. Имамо пробелм на мосту на Бревини, проблем клизиште у Палежу, не може да се прође камион са грталицом”, каже Радосав Чорбић из село Река на путу Студеница-Рудно.

У нововарошкој општини део домаћинстава у две месене заједнице и даље је без струје. Нормализација снабдевања се очекује до краја дана, до када би требало да буду прочишћени и путеви до свих заселака. Без електричне енергије је и око стотину домаћинстава у Пријепољу и Прибоју. Стабилизација снабдевања струјом до краја дана очекује се и у Ивањчким планинским селима, где још има непроходних некатегорисаних путева. Црвени крст је и ове зиме за најугроженије обезбедио основне животне намернице, средства за хигијену и топлу одећу и обућу.

“А ево већ сутра очекујемо пакете Црвеног крста Србије и то ће у наредном периоду бити дистрибуирано до корисника”, каже Анкица Мојсиловић из Црвеног крста Ивањице.

Без струје је још седам села у Сврљигу, а екипама посао отежавају неприступачан терен и велики кварови. У делу Врања где је пре два дана проглашена ванредна ситуација, стање се нормализује. У градском штабу за ванредне ситуације кажу да су од јуче проходни сви државни путни правци и да сва механизација ради на локалним сеоским путевима. Због тешког снега и и недостатка механизације, чишћење путева у у Црној трави иде споро.

понедељак, 26. фебруар 2024.
12° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво