Читај ми!

Успех стонотенисерли из Алибунара - улазак у Суперлигу Србије

Село Николинци, у општини Алибунар, има мање од хиљаду становника, али веома успешан женски стонотениски клуб. Прошле године ушли су у Суперлигу, највиши ранг такмичења у земљи. 

Стонотенисерски клуб „Рапид" из Николинаца постоји од 1997. године. Има и мушку и женску екупу, али су девојке успешније. Сениорке се такмиче у Суперлиги, а имају и млађу селекцију, девојчице из основне школе, које играју у Другој лиги Србије. Теодора Миул игра са старијима, Лауром Кожохар и Анђелом Менгер.

“Привукло ме да играм због Анђеле Менгер, била ми је идол. Тренирали су и моји рођаци, па сам и ја почела”, објашњава Теодора Миул, стонотенисерка.

“Треба доста времена. То су тренинзи, рад, стрпљење, не може се преко ноћи постати добар играч, треба воља”, каже Лаура Кожохар, стонотенисерка.

“Кад сам дошла у Николинце прошле године играли смо прву лигу, били смо осмо на табели, па смо на крају завршили као први, као шампиони прве лиге и сад играмо Суперлигу”, објашњава Анђела Менгер, стонотенисерка.

Интересантно је да већина клубова у највишем рангу такмичења долази из Војводине, а Николинци имају стонотенисерску традицију и мештани воле тај спорт. За велики успех заслужан је и тренер Милан Агадишан.

“Поносан сам на ове моје девојке, јер су све из Николинаца и могу да кажем да је једини клуб у држави који игра Суперлигу Србије за жене са сопственим играчицама, јер их има пуно са стране, из Бугарске, Румуније, Мађарске”, каже Агадишан.  "Рапид" се пре 10-ак година већ такмичио у Суперлиги, али су испали после две године. Тренутне  су им амбиције да опстану, а до сада у јесењем делу првенства имају четири пораза и две победе.

петак, 01. децембар 2023.
20° C

Коментари

Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке