Читај ми!

Смедерево: Како деца непримећена излазе из вртића

Прошле недеље, двоје деце, у два различита дана, без пратње одраслих, напустило је објекте предшколске установе "Наша радост" у Смедереву. Ова ситуација, изазвала је узнемиреност код родитеља, а из управе вртића поручују да су предузели све хитне и неопходне мере у циљу појачане безбедности деце.

Двогодишње дете, напустило је објекат у центру града, а предшколац објекат у месној заједници Царина. На срећу, није било већих последица и деца су безбедно враћена у вртиће. Ови инциденти су узнемирили родитеље и јавност:

"Моје мишљење је да је то пропуст и васпитача и људи који су у управи вртића. Колико сам разумела, они су предузели неке мере, али мислим да би требало заједнички да утичемо на то да се то мало побољша како се то у будућности не би више дешавало."

"Мало морају да имају обзира, ипак су то деца, али до сада је све било у реду, мени су обе унуке ишле овде, ја немам ништа лоше да кажем по том питању."

"Дете је побегло из групице код васпитачице мог сина, притом је то једна одлична васпитачица са годинама искуства радног, њој се десило, али је могло да се деси било коме и све се то дешава што ради једна васпитачица са по двадесеторо деце, двадесетпеторо деце", истичу анкетирани.

Двогодишње дете је без надзора одраслих напустило објекат вртића и ходало неких 250 метара до такозване "Жуте куће", где га је приметио један брачан пар који је и позвао полицију.

Полиција је малишана одвела у објекат где су га чекали родитељи, а о свему је обавештено Основно јавно тужилаштво, као и Центар за социјални рад, кажу у полицијиској управи Смедерево. Потврда је стигла и из предшколске установе, која је у саопштењу навела да су деца искористила тренутак када је највећа гужва у време отпуста, и да су успела да напусте објекте, а да то нико није приметио. Иако се сви објекти закључавају и имају "контролу приступа" на улазним вратима, родитељи сматрају да би безбедност требала да се унапреди још више:

"Мој предлог би био да се постави неки чувар као што постоји у школама."

"Најделотворније би било да се повећа број васпитача, то је основно, онда даље да се поради на тој безбедности", предлажу родитељи.

Директорка вртића није желела пред камере, али нам је у телефонском разговору потврдила да су предузете законом предвиђене мере због начињених пропуста, као и мере у циљу појачане безбедности деце. Васпитачица двогодишњег детета је суспендована, а у наредним данима, заказани су родитељски састанци.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара