Смедеревска Паланка: Основна школа „Олга Милошевић" најбоља у округу

Основна школа „Олга Милошевић", најстарија је у Смедеревској Паланци. Бележи успехе у многим пројектима, али и повећање броја ученика у свим разредима.

Пре осам година, основну школу „Олга Милошевић", похађало је 380 ученика. Сада их има више од шест стотина. Како кажу из школске управе, родитељи су им поклонили поверење, а њихов задатак је да побољшањем наставе и услова рада, то поверење оправдају.

„Ми имамо учионицу будућности, која је једна од најсавременијих кабинета информатичких у нашој земљи, овог лета је отворен још један кабинет за информатику, технику и технологију, адаптирана је и реновирана ђачка кухиња. Оно што бих посебно истакла, јесте да је рађено доста и на побољшању услова и приступачности за особе са инвалидитетом, као и неговање културе инклузивног образовања и васпитања“, истиче Биљана Живковић, педагог ОШ „Олга Милошевић" Смедеревска Паланка.

Процес дигитализације наставе, започет је пре осам година, уз то, и стална едукација наставног кадра.

„Ми смо се добро припремили, а онда после тога је уследио један велики корак који и данас траје, а то је едукација наставника. Џаба вам сва интерактивна опрема ако наставници не знају да је користе на добар начин и ако то у настави не знају ефикасно да употребе", наводи Катарина Башчаревић, професор информатике ОШ „Олга Милошевић" Смедеревска Паланка.

Ова основна школа прошле године је добила ерасмус акредитацију због успешног спроводјења европских пројеката.

Јасмина Милићевић, руководилац пројектног тима ОШ „Олга Милошевић" каже: „Једна од награда је Европска језичка ознака, која се додељује за иновативне креативне пројекте у настави страних језика, друга награда коју смо добили прошле године је Европска награда за иновативност”.

Уз подршку наставника, ученици свакодневно уче о толеранцији, подршци и другарству.

„Имамо разноразне активности, сада је била дечија недеља па смо направили овај балон где је била идеја да на овим балонима напишемо неке наше вредности и увек гледамо да заштитимо интересе дјака и да се подсетимо неких вредности", наглашава Јован Лах, предеседник ђачког парламента ОШ „Олга Милошевић".

Тимски рад и љубав према послу, карактерише запослене у овој установи. У нову школску годину, кренули су са пуно оптимизма и идеја, а у реализацији истих, радо се прикључују и ученици.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара