Читај ми!

Помоћ за лечење "дечака лептира" у Обреновцу

Кожа им је нежна и крхка баш попут крила лептира, зато их и зову "деца лептири". Ево приче како Обреновчани помажу свом суградјанину Огњену Бојковићу да прикупи новац за лечење.

Десетогодишњи Огњен Бојковић из Обреновца болује од булозне епидермолизе. Он је „дете лептир". Сваки напор који учини или грубљи додир наносе му бол. Нада у живот без бола „деце лептира", њих 38-оро у Србији, појавила се у Америци.

„То је генска крема која је за нас велика нада јер би се од ње затвориле ране и на на неки временски период и њему олакшао живот, она не утиче нажалост и на унутрашње органе, пошто они имају проблеме и са слузокожом и кожом", каже Светлана Бојковић, Огњенова мајка.

Да би Огњен успео да дође до терапије потребно је преко 650000 евра.

„Ми не можемо сами ту битку, крема је јако скупа и недоступна, буквално недоступна, чак и да све дате не можете да купте детету крему", наводи Огњенова мајка.

Да би помогли Огњену и његовој породици Обреновчани организују многе акције. На дводневном базару прикупљено је близу два и по милиона динара.

“Мој син је један велики херој, који своју борбу носи са осмехом, иако је, верујте ми, с њговим ранам то врло тешко, осмех на његовом лицу је баш због вас који сте дошли да нас подржите", каже Огњенова мама.

Огњен је дечак који воли живот, воли игру, да се дружи, воли фудбал. Иако трпи болове, стално је насмејан и не заборавља да има још деце којој је потребна помоћ.

„Донирајте и осталим људима и осталој деци којој је треба помоћ и пошаљите им мало новца“, апелује дечак Огњен Бојковић.

недеља, 10. децембар 2023.
1° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу